fredag den 30. august 2013

T-bolle

Mmh.. når ikke det skal være så sundt med kerner og ingen sukker og alt det der. Så er de her boller rigtig rigtig gode og nemme at lave.

En rigtig søndags bolle, lavet til lørdag morgen! :-)


20 stk
 
5 dl lunken vand
25 g gær
2 æg
900 g hvedemel
75 g sukker
15 g salt
75 g blødt smør

1 æg til pensling


Bland hele mulle tjavsen ned i røremaskinen og lad den ælte det så lange du magter at høre på den stå at snurre, jo længere jo bedre!


 

Dejen bliver hel glat og lækker i konsistensen og dufter rigtig godt. lad den stå og hæve på køkkenbordet i skålen i 2 timer med et viskestykke eller whatever du nu lige har lyst til over!!





 
Put masser af mel på bordet og vend dejen ud af skålen del den i 2 stykker som du så laver to pølser af og 10 boller af hver af pølserne...  sådan gjorde jeg! :-)
Igen hæve, nu til dobbelt størrelse ca. 1-2 timer.


Pensl dem med sammenpisket æg og bag dem så ved 220 grader i ca. 10-15 min

 
 
FÆRDIG! 4 ½ time er lidt længe men de er det værd!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar