En rigtig søndags bolle, lavet til lørdag morgen! :-)
20 stk

5 dl lunken vand
25 g gær
2 æg
900 g hvedemel
75 g sukker
15 g salt
75 g blødt smør
1 æg til pensling
Bland hele mulle tjavsen ned i røremaskinen og lad den ælte det så lange du magter at høre på den stå at snurre, jo længere jo bedre!

Dejen bliver hel glat og lækker i konsistensen og dufter rigtig godt. lad den stå og hæve på køkkenbordet i skålen i 2 timer med et viskestykke eller whatever du nu lige har lyst til over!!
Put masser af mel på bordet og vend dejen ud af skålen del den i 2 stykker som du så laver to pølser af og 10 boller af hver af pølserne... sådan gjorde jeg! :-)
Igen hæve, nu til dobbelt størrelse ca. 1-2 timer.

Pensl dem med sammenpisket æg og bag dem så ved 220 grader i ca. 10-15 min
FÆRDIG! 4 ½ time er lidt længe men de er det værd!!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar