fredag den 16. august 2013

Amo's Surdej


Der er masser af måder at lave surdej på til mit rugbrød stjal jeg en fra Amo.dk

Surdej bruges til bagning af rugbrød, men kan også anvendes i lysere brødtyper. 

 

150 g Fuldkornshvedemel
2 dl kærnemælk
10 g gær
 



1. Opløs gæren, og bland fuldkornshvedemelet i.
 

2. Lad surdejen stå lunt og tildækket med film 3-4 dage i stuetemperatur til den lugter svagt surt. Rør gerne i surdejen en gang om dagen.

 




Surdejen kan holde ca. 14 dage i køleskabet. Går der længere mellem dine bagninger, kan surdejen fryses ned. Husk at tage den ud dagen før du skal bruge den.

Husk at tage lidt af surdejen fra og gemme den fra den ene bagning til den næste. På den måde kan du holde en surdej ”i live” i meget, meget lang tid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar