-
4 stykker torskefilet
-
3 dl. øl
-
2 æggeblommer
-
2 æggehvider
-
Ca. 180 g mel
-
1 lille tsk. salt
-
Neutral olie til friture, f.eks. jordnøddeolie

Lad torskefileterne trække med lidt salt i en halv times tid. Rør melet grundigt med øllet og æggeblommerne. Pisk æggehviderne stive med saltet og vend dem i dejen.
Varm olien op til 180 grader i en frituregryde eller pande med høj kant. Dyp fiskestykerne i dejen, lad dem dryppe lidt af og kom dem derpå forsigtigt ned i frituren, som helst skal dække dem.
Fritér fisken til den er gyldenbrun og sprød. Dryp fiskestykkerne af på fedtsugende papir. Det tager ikke mere end nogle minutter at fritere fisken, derfor er det en god ide at have pommes fritterne klar først. De kan holdes varme i ovnen, mens fisken tilberedes
Ingen kommentarer:
Send en kommentar