torsdag den 12. september 2013

HJEMMELAVET PØLSER.


Det kan absolut anbefales at man er to til at lave pølser. :-) Jeg vil sige med mindre man er rigtig hardcore så skal man være to... 


Farsen:
1 kg flæskefars 12-14% fedt
500 g flæsk og kalv 8-12% fedt
500 g bacon
2 hele æg
2 æggehvider 
3 spsk. kartoffelmel / maizena

Vi kørte farsen igennem kød hakkeren to gange første gang kun farsen og derefter med krydderier.


Så skal de så krydres og der bestemmer man jo selv hvad der er godt det er bare at prøve sig frem.

Vi lavede to forskellige slags en oste pølse og en hvidløgs pølse!



 

Hvidløgspølsen:
5-8 fed hvidløg
1 spsk frisk rosmarin
1 spsk røget paprika
4 spsk løgpulver
3 dl boulion 
20 g salt 



 


Ostepølsen:
1 spsk røget paprika
1 spsk paprika
1 tsk kardemomme
1 tsk spidskommen
2 spsk løgpulver
3 dl boulion
20 g salt 


 
 




Vi brugte den billigste tarm hos slagteren da det nu var første gang vi skulle prøve.
Den skal opgraderes til måske en fåretarm!? :-) 





Det er så her at det er godt at være to...




Fyld en stor gryde med vand. 
pølserne skal koges ved 80 grader i ungefair 10-15 min.










Der er noget ved hjemmelavet.. viola så der pøøølser!!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar